Selvstendige og forutsigbare dager

11 august 2017 | blogg | Ingen kommentarer

Det å kjenne seg trygg er et grunnleggende behov for oss mennesker. Forutsigbarhet i hverdagen er for mange viktig for å kunne kjenne seg trygg. Når du står opp om morgenen har du stort sett grei oversikt over dagen som kommer. Du vet om du skal på skole, jobb, trening eller andre aktiviteter. Det kjennes trygt.

Om en person har behov for støtte i hverdagen er det derimot ikke alltid like lett å holde oversikten over de daglige gjøremålene. Det gjør at hverdagen kan oppleves mindre forutsigbar. Da er det selvfølgelig fint å kunne støtte seg på de rundt seg for å holde oversikt, men det gir enda større mestring å kunne ha denne oversikten selv.

Forutsigbare dager med egen kalender

Da vi i JodaCare lanserte JodaBook tidligere i sommer var en egen kalender et ønske vi hadde fått fra flere av våre brukere. En kalender som gir personen selv mulighet til å holde oversikt over hva som skal skje i livet deres i dag, og når det skal skje. Med bilder som beskriver aktiviteten, og tekst som kan leses opp av telefonen er det lettere å holde oversikten selv. Muligheten for å lage huskelister og trinn-for-trinn lister i kalenderen gir fin veiledning. Slik er det mulig å være mer selvstendig i sine daglige gjøremål.

Gleden av å glede seg

En slik kalender gir ikke bare oversikten som gjør det mulig å kjenne seg tryggere og mer selvstendig i hverdagen. Den tilbyr også gleden av å glede seg til de fine og morsomme tingene som skal skje. Om tid er et abstrakt begrep, kan det være forvirrende å vite at tante kommer på besøk om en uke. Et bilde av tante på dagsplanen for i morgen kan derimot gi tid til å glede seg til besøket. Det er hyggelig!

JodaBook er en versjon av JodaCare som er tilpasset behovet til personer med utviklingshemming. Brukere av JodaCare kan gratis benytte seg av denne løsningen som en del av kommunikasjonen.

Flere innlegg

Siste fra Facebook

Ingen nylige Facebook-innlegg