Nakkebrudd!

24 januar 2018 | blogg | Ingen kommentarer

Jammen godt å ha så dårlig hukommelse at det å brekke nakken ikke står i veien for godt humør! Etter Alzheimerdiagnosen har mamma vært stort sett blid og fornøyd. Det er hun nå også, selv om hun er sengeliggende med brukket nakke på sykehus.Bildet dere ser er tatt første dagen med krage, da vi lekte med Snapchat-filtre. Det er alltid morsomt!

Som pårørende er ikke alt like greit. En ny runde med sykebesøk er ikke det jeg trenger akkurat nå… Det er ikke lenge siden begravelsen til min søster, og nå må jeg stålsette meg for hver tur til Bærum. Er hun våken og blid? Eller sover hun så tungt at hun er vanskelig å vekke? Samtidig ser jeg at det er vanskelig å få med seg all informasjon på sykehuset, og at avgjørelser blir tatt alt for fort noen ganger.
Jeg kjenner at det er vanskelig å skrive dette uten å bli sint og lei på mammas vegne. Det å være i full jobb, med ansvar for ansatte, styre, produkt og kunder, i tillegg til barn, hus og hjem er nesten for mye. Pulsen er høy og tankene får ikke ro. Nå er jeg veldig spent på om hverdagene hennes blir gode. Spent på om hun fortsatt kan ha det gode humøret sitt og om hun klarer å la være å ta av nakkekragen.

Den kragen er det som holder liv i henne nå, den må ikke av. Med brudd må nakken holdes helt i ro så bruddet kan gro, om ikke har ikke hodet hennes støtte. Det er skikkelig skummelt! Og med mammas demens kan hun ikke huske at hun har falt, at hun har brukket nakken og at hun ikke må ta av nakkekragen. Hun skal tilbake til omsorgsboligen nå hvor hun har gode venninner og det er flinke ansatte som tar godt vare på henne. Det er mye å være glad for, men pulsen er fortsatt høy.

Flere innlegg

Siste fra Facebook

Ingen nylige Facebook-innlegg