Påskeferie – hva nå?

15 april 2019 | blogg | Ingen kommentarer

Det er påske, og vi er mange som nyter glade feriedager med venner og familie på denne tiden av året. Hverdagen opphører, og med det kommer det muligheter for hvile og nye impulser. Dette er både deilig og viktig! Men, for noen krever det litt ekstra organisering for at hverdagens faste rammer og avtaler skal kunne opphøre, og dermed gi plass til dette pusterommet.

Hva skjer?

En vanlig problemstilling kan være at Gamlemor skal bli med familien på hyttetur. Dette må avtales og planlegges i forveien med hjemmetjenesten. For når skal siste besøk være før avreise, og når trengs første besøk ved hjemkomst? Hva skal pakkes med, og hvem tar ansvaret for pakkingen? Hva om Gamlemor ønsker å bli en dag lenger enn tidligere avtalt? Slike enkle saker kan føre til misforståelser hos både hjemmetjenesten og familiemedlemmer. Misforståelser som for eksempel kan føre til unødvendige bomturer for hjemmetjenesten som kommer til tomt hus. Da kan det være godt å ha muligheten til å planlegge sammen på en enkel og effektiv måte.

Gamlemor kan også ende opp med å bli hjemme når hennes nærmeste familie og venner reiser på ferie. Her kreves det også organisering og gode oppdateringer. Hvem tar ansvaret for å handle inn mat, hvem vasker klær og hvem reparerer TVen om den skulle gå i stykker? Mange bekymrer seg mye for sine kjære når de reiser bort, og da kan det være ekstra godt å få noen glimt av hvordan Gamlemor har det.

Enklere organisering

JodaCare ønsker å bidra til en best mulig ferie for alle parter. Ved å kunne dele bilder kan opplevelser deles med de som er bortreist, og dermed betrygge de som kanskje bekymrer seg litt. En felles kalender kan gjøre det enklere å organisere reiser og besøk. Beskjeder gjør det mulig å oppdatere hverandre underveis. Slik håper vi alle kan bruke påskeferien til det den er ment til: å skape gode minner med de man er glad i!

God påske!

Flere innlegg

Siste fra Facebook

Ingen nylige Facebook-innlegg