Demensvennlig Jodabook

28 mai 2019 | blogg, nyheter | Ingen kommentarer

Endelig fikk mamma prøve Jodabook som er laget spesielt for henne! Jeg har jo tenkt mest på meg selv som pårørende når jeg har laget Jodacare, så forstod jeg at det ga virkelig stor verdi også for ansatte å vite mer om nettverket til mamma og familien hennes.

De ansatte får å ta del i dagliglivet til personen som de blir mer og mer kjent med samtidig som denne personen mister mer og mer av seg selv.

Sist jeg var på besøk hos mamma satt vi sammen og hun kikket på bilder som jeg tok sist jeg var på besøk i omsorgsboligen hun bor i, vi så på bilder av matbordet som var dekket så fint og i snakket om hvor fint hun har det der hun bor. Tidligere når vi har kikket på bilder på min smarttelefon så trykker mamma på bildene og da skjer det ting, f eks at bildet blir forstørret, blir borte eller hun kommer inn i et annet system på telefon. Dette har gjort at jeg har måttet holde telefonen for henne og hun har følt seg “liten”. Nå har vi gjort Jodabook eldrevennlig, det vil si at mamma kan bruke telefonen selv. Hun fant veldig fort ut av scrolling og kunne glede seg over å selv kunne bruke Jodabook 🙂

Hilsen Kristil, datter og gründer

Flere innlegg

Siste fra Facebook

Ingen nylige Facebook-innlegg