Hvem er hvem?

Line Kirkemo forteller: Tidligere sommere har jeg vært hjemme hos noens foreldre eller besteforeldre nesten hver eneste dag som en del av min jobb i hjemmetjenesten. Jeg og de jeg besøkte har hatt gode samtaler, og tok kanskje en kopp kaffe sammen. Var det fint vær satt vi ute en stund, og hadde jeg ekstra tid kunne vi ta oss en tur rundt i nabolaget. Jeg kunne være den siste Gamlemor snakket med før hun la seg, eller den første hun så da hun våknet. 

Men, alt familien hennes kjenner meg som er en signatur i kontaktboken. At jeg heter Line, og at jeg skriver løkkeskrift. Det samme gjelder mitt kjennskap til familien til Gamlemor. De er også ofte bare signaturer i en kontaktbok, eller et bilde på en kommode. 

Er ikke dette litt rart?

Om et familiemedlem mottar helsetjenester er det ofte mange nye mennesker å forholde seg til. Da er det naturlig å bli litt nysgjerrig. Hvem er denne Siri som jobber i boligen og som tar med seg sønnen min Petter på tur hver onsdag? Det kan være hyggelig å vite litt mer om de som nå er blitt en viktig del av Petter sitt liv. På samme måte kan det være fint for personalet å vite mer om familien til Petter.

Når en ikke kjenner hverandre blir det fort et skille mellom de to gruppene med omsorgsgivere: familien og helsepersonellet. Dette kan skape forvirring for Petter. Om Petter heller blir møtt med et samlet team rundt seg opplever han kanskje en mer helhetlig hverdag. Mamma kjenner Siri. Siri kjenner mamma. Det kjennes trygt.

Men, det er ikke alltid Petter klarer å være bindeleddet mellom familien og helsepersonellet selv. Da kan det være godt med en hjelpende hånd. I Jodacare kan man fylle inn personlige profiler til både Petter, Siri og mamma med bilder og tekst. Da kan man raskt få et innblikk i hvem som er hvem, og dermed bidra til tryggere rammer for Petter.

-Line

Forrige
Forrige

En knagg for gode samtaler

Neste
Neste

Det du vil vite m dagen til Sara