Hele omsorgssirkelen må med

Jeg vil at du skal hilse på Sara. Hun er 11 år gammel, og har behov for oppfølging og omsorg i hverdagen. Sara går på skolen, på tirsdager spiller hun basketball og på torsdager er det malegruppe. Annenhver uke bor hun i en avlastningsbolig. Sara mangler noe språk, og det er vanskelig for henne å kommunisere med foreldrene og personalet som tar seg av henne. God dialog mellom de ulike menneskene i Sara sitt liv er viktig, men i dag fungerer ikke dette alltid like bra.

Kommunikasjonen i dag skjer gjerne sporadisk. Det er gule lapper, det er tilfeldige telefonsamtaler og det skrives i kontaktboka som ligger i sekken til Sara. En konsekvens av dette er at viktige beskjeder går tapt, og det oppstår misforståelser. Sara sitter igjen med flere forskjellige grupper med omsorgsgivere, og de har alle veldig forskjellig informasjon om henne. Familien vet hvordan hun har det hjemme, og skolen vet hvordan hun hadde det på klassetur.

En helhetlig dialog

Da vi lagde vår digitale kontaktbok var målet å bedre dialogen mellom familien og helsepersonellet. Det vi fort lærte var at det var vel så verdifull at alle de andre involverte partene i Sara sitt liv også fikk delta i Jodacare. Hele omsorgssirkelen må med: avlastning, familien, skole, dagtilbud og basketballtreneren. Først da kan man oppnå en helhetlig dialog. Når Sara kommer hjem fra skolen vet foreldrene at hun hygget seg med bestevenninnen i storefri. På avlastningen kan de sammen se på bilder av hva Sara har laget på malegruppa. Slik kan Sara oppleve trygghet og forutsigbarhet i hverdagen.

Forrige
Forrige

En digital kommunikasjonsbok

Neste
Neste

God dialog øker involveringen