La oss snakke om boka
Gamlemor har fått mat og medisiner. Vi satt en stund ute på terrassen og nøt det fine været. Lise, Hjemmetjenesten
I dag er det ikke uvanlig at man fyller inn slike daglige beskjeder i en skriftlig kontaktbok hjemme hos Gamlemor. Den er der for at familien kan holde seg oppdatert på hva som skjer. De kan også føle seg trygge på at det er noen som kommer på besøk, da Gamlemor ikke alltid husker dette selv. Familien kan også selv skrive inn beskjeder til personalet.
Utfordringer med kontaktboka
Et problem med denne boken er derimot at den alltid befinner seg hos Gamlemor. Familien og personalet kan dermed kun kan lese seg opp på beskjeder når de er på besøk. Dette er jo ikke alltid en mulighet. Kanskje trenger man raskt svar på en beskjed, eller gjerne skulle hatt informasjon før man kom på besøk. Det er også vanlig at man ikke bor i samme by som sine foreldre, og besøk ikke kan skje så ofte som man kunne ønske. Er man bortreist kan det fort gå lang tid hvor man ikke vet noe som helst om hva som foregår hos Gamlemor. Da blir det å kommunisere gjennom boka litt kronglete.
En liten, skriftlig bok kan også lett forsvinne. Gamlemor skal kanskje på dagsenter eller på avlastning et par uker, og i all pakking og reising er det ikke lett å holde styr på kontaktboken. Dette kan naturlig nok være uheldig da det gjerne ligger opplysninger i boka som ikke skal deles med hvem som helst.
En digital versjon
At boka brukes i dag er likevel forståelig, for dette har vært den beste løsningen så langt. Med Jodacare åpnes derimot muligheten for å gjøre boka digital med funksjoner som meldinger og bildedeling. Vår første pilotkunde, Rosselandsveien bolig for unge psykisk utviklingshemmede i Songdalen kommune, kunne bare etter et par måneder med JodaCare fortelle at de var ferdige med å bruke skriftlige kontaktbøker. Det syns vi er helt fantastisk! Ved å kunne dele meldinger og bilder gjennom vår kommunikasjonsløsning gjør vi boka lettere tilgjengelig, mer dynamisk og tryggere.